Persoonlijke coaching

consulten

Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid en lichamelijke gezondheid zijn met elkaar verbonden. Als u zich moe of somber voelt, kunnen lichamelijke klachten de kop opsteken. Verkoudheid, griep en spierpijn kunnen de gevolgen zijn van een minder goede geestelijke gezondheid. Wanneer u geestelijk gespannen bent, kost dit namelijk veel energie en zult u dat ook lichamelijk gaan merken. Naast spanningen en stress zijn ook depressies, angsten en een ongelukkig gevoel voorbeelden van geestelijk lijden dat lichamelijk problemen kan geven.

Het is belangrijk om te benoemen wat het lijden precies is en wat de oorzaak ervan is, zodat een weg naar opheffing van het lijden gevonden kan worden.

De toestand van de geest is dus van invloed op de lichamelijke conditie. Gelukkig werkt het ook andersom! U kunt via uw lichaam ook uw geestelijke gezondheid verbeteren. Ontspanningsoefeningen zoals yoga en meditatie hebben bijvoorbeeld een positieve werking.
Als uw gezondheid optimaal in balans is, dan zult u goed functioneren. Dit merkt u aan een hoge productiviteit, goede relaties met anderen, flexibiliteit, en betere omgang met tegenslagen.

BEL ONS