Burn-out herstel Eindhoven

Burn-out herstel

Bent u op zoek naar een werkende burn-out behandeling in omgeving Eindhoven? Vraag dan een persoonlijk consult aan bij therapeutisch centrum Dharma Health in Eindhoven. Wij bieden diverse cursussen en trainingen aan om symptomen van een burn-out te bestrijden. Omdat wij werken volgens alternatieve geneeswijzen, staat het in balans brengen van uw lichaam en geest bij ons voorop. Heeft u ook behoefte aan zo’n natuurgeneeskundig herstel? Neem contact met ons op voor een passende behandeling voor uw burn-out herstel.

Het belang van grondig burn-out herstel

Na een periode van hevige overbelasting, is het van essentieel belang weer rustig in balans te raken. Er is meer van u gevraagd en verwacht dan realistisch haalbaar was. U heeft uzelf daardoor een tijd lang voorbij gerend. Dit kan resulteren in een futloos, opgebrand, neerslachtig en uitzichtloos gevoel. Deze emoties belemmeren uw dagelijks functioneren. En vergeet het verlaagde plezier in uw leven niet. Wilt u weer volop kunnen genieten van alles wat er om u heen gebeurt? Wenst u elke dag weer wakker te worden met een optimistische blik naar de wereld? Maak dan een afspraak met ons therapeutisch centrum in Eindhoven. Wij helpen u graag aan het juiste herstel.

Burn out behandeling in Eindhoven

In onze praktijk komen we veel hoog gevoelige mensen, jong en oud, tegen met burn-out verschijnselen. Onderstaand geven we aan waarom juist deze mensen vroeg of laat vast kunnen lopen.

5 redenen waarom gevoelige mensen vaker een burn-out krijgen

Hoog gevoelige werknemers zijn vaak gedreven en goed in hun werk. Aan de andere kant lijkt deze groep samen te hangen met een grotere kans op een burn-out. Waarom is dat zo?

Er is veel onderzoek op dit gebied gaande maar er zijn wel 5 redenen die sowieso een grote rol spelen.

  1. Hoog gevoelige mensen presteren goed en snel maar ervaren meer stress bij eenzelfde taak.
  2. Hoog gevoelige mensen nemen te weinig rust. Stress op zichzelf is niet erg, als er maar voldoende hersteltijd wordt genomen om lichaam en geest weer tot rust te laten komen. Hoog gevoelige mensen hebben meer rust nodig omdat ze meer stressgevoelig zijn, maar nemen juist minder rust.
  3. De lat ligt te hoog. Hoog gevoelige mensen zijn nog meer dan anderen, gericht op goed presteren. Daardoor gaan ze soms over hun grenzen en plegen roofbouw op hun energievoorraad en kunnen ze in een burn-out raken.
  4. Hun sterke rechtvaardigheidsgevoel maakt hen sneller gedesillusioneerd.
  5. Gerichtheid op sociale omgeving. Hoog gevoelige mensen zijn sterk gericht op de emoties en verwachtingen van anderen. Social media speelt daarin een sterke rol aangezien daar vaak beelden worden getoond van succes en overwinningen. Hoog gevoelige mensen kunnen daardoor stress ervaren om het ook net zo goed te doen. Zo voelen ze een continue druk.

De talenten van beter willen presteren, groter verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, rechtvaardigheidsgevoel en groot inlevingsvermogen kan dus een valkuil worden voor hoog gevoelige mensen. Ze hebben allemaal een stress verhogend effect en daarmee verhogen ze het risico op burn-out.

Bewustwording van en verstandig omgaan met hun talenten maakt hoog gevoelige werknemers echter tot de meest productieve en betrokken groep binnen een team.

Herkent u zichzelf in bovenstaande tekst en wilt u graag weten hoe u van deze mooie maar kwetsbare eigenschap uw kwaliteit en kracht kan maken? Blijf er niet mee zitten maar doe er wat aan!

Mogelijkheden van burn-out behandeling in Eindhoven

Bij Dharma Health bieden we diverse trainingen en cursussen aan. Zo zit er voor iedereen wel een juiste variant tussen om weer beter in balans te raken. Heeft u al een idee hoe u het overspannen gevoel van een burn-out wilt overmeesteren? Wij inspireren en adviseren u graag in een persoonlijk consult over onze mogelijkheden voor een burn-out behandeling. Al onze trainingen zijn maatwerk en worden aangepast op uw tempo. Dit levert de meest efficiënte en blijvende resultaten op. Hierbij enkele voorbeelden van onze behandelmethoden:

  • Depressie behandeling
  • Persoonlijke coaching
  • Mindfulness training
  • Meditatie cursus
  • Massages

Wees uw burn-out de baas

Wilt u weer energiek en optimistisch in het leven staan? Wenst u meer balans in uw lichaam en geest te voelen? Maak een afspraak voor een persoonlijk consult bij Dharma Health. Wij helpen u graag aan de juiste behandelmethode om uw overspannen gevoel te doen verlagen. Hierdoor voelt u zich straks weer sterker, zelfverzekerder en gelukkiger. Laat uw gegevens achter op ons online contactformulier of bel naar 040-843 9564. Kies voor effectief burn-out herstel bij Dharma Health!

BEL ONS