Babymassage

babymassage

Shantala babymassage

Al eeuwenlang gebruiken mensen hun handen om te genezen en te kalmeren. Shantala babymassage is afkomstig uit India en behoort daar tot de dagelijkse verzorging. De techniek wordt overgedragen van moeder op kind.

De huid is ons grootste en meest gevoelige orgaan. Bij baby’s is de huid extra gevoelig omdat deze nog niet volledig is ontwikkeld. Baby’s voelen alles veel intenser dan volwassenen omdat ze meer tastlichaampjes in de huid hebben. Door aanraking is er contact en warmte, dit is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van de baby als zuurstof en voeding. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden als kind een voorsprong in hun ontwikkeling hebben en als volwassenen beter in hun vel zitten.

Prijzen

Zelf leren masseren in 4 lessen: € 240,00.
Babymassage door een van onze therapeuten: € 65,- gedurende een uur

Babymassage kan verlichting bieden bij vaak voorkomende klachten zoals:

  • Slecht slapen
  • Darmkrampjes of obstipatie
  • Moeilijke start door vroeggeboorte, moeizame bevalling of complicaties tijdens de zwangerschap
  • Spanning en pijn in het lichaam
  • Huidaandoeningen
  • Ademhalingsproblemen
  • Verminderde spierontwikkeling
  • Moeizame psychische ontwikkeling
  • Verminderd lichaamsbesef

Massage door onze therapeuten

Tijdens een massage consult door een van onze therapeuten wordt uw kindje gericht gemasseerd om specifieke klachten te verlichten of verhelpen.

Zelf masseren

Wij kunnen u ook leren om zelf uw kindje te masseren. Al vanaf een paar weken na de geboorte kunt u met babymassage beginnen. Wij gebruiken de Shantala massagetechniek voor een volledige lichaamsmassage. Deze techniek is eenvoudig te leren en toe te passen. Kracht en ritme van de massagebewegingen bepalen de werking ervan.

In vier individuele lessen leert u stapsgewijs hoe u uw kindje kunt masseren. Deze lessen kunt u volgen in onze praktijk, maar kunnen wij ook bij u aan huis aanbieden. Afhankelijk van uw eigen inzet en oefenmomenten kunt u na de cursus een volledige lichaamsmassage geven, ondersteund door verschillende baby-yogaoefeningen. We geven u tips over wanneer wel en niet te masseren, hoe te masseren bij buikkrampjes en over het toepassen van voetreflexmassage bij uw baby.

Shantala babymassage versterkt de band tussen u en uw kindje.De baby raakt vertrouwd met zijn eigen lijfje en voelt zich veilig en geborgen.

BEL ONS