Woon- en werkplekanalyse

Analyse van uw woning

Welzijn en geluk van bewoners of werknemers

Is het u weleens opgevallen dat u in sommige kamers beter slaapt dan in andere, of dat u op kantoor duidelijk prettiger werkt sinds u aan een ander bureau zit? Zitten uw gasten liever ook in de keuken dan in de comfortabelere woonkamer? Dit komt door de atmosfeer, de ‘energie’ van een ruimte. Deze bepaalt of uw woning een plaats is waar u zich honderd procent op uw gemak voelt. Naar mate de tijd verstrijkt kan er in een woning of op een werkplek negatieve energie opbouwen. Dit komt door ruzies, negatieve gedachten of gebeurtenissen die zich voordoen in het bestaan van de woning. Dit is onvermijdelijk, maar kan veel invloed hebben op de harmonie van uw leven. Voor- en tegenspoed, gezondheid of ziekte, geluk of tegenslag weerspiegelen zich in uw woning of kantoor.

Dharma Health analyseert welke invloed de vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de bewoners of werknemers hebben. We behandelen en beïnvloeden de energie zodat de negatieve invloeden veranderd worden in positieve. We maken ruimte voor positiviteit en lichtheid.

Misschien voel je je niet prettig in een bepaalde ruimte of heb je zelfs klachten als je ergens bent of weer weggaat. Hoofdpijn, moeheid, spanningen, vage pijntjes of zelfs onverklaarbare boosheid of huilbuien kunnen wijzen op een ruimte met zware of negatieve energie. Als je het gevoel hebt dat je woning of werkplek wel een grote schoonmaak kan gebruiken, of wil je je omgeving instellen op meer geluk, succes, rust en welzijn, schakel ons dan in voor een energie douche.

Werkwijze

 • Analyse van de woning of werkplek
  We helpen u door uw huis beter te leren kennen. Zo leren we ook de mensen kennen die erin wonen.
 • Inzicht
  De filosofische kracht om orde aan een leefruimte te geven ontbreekt vaak, de diepere betekenis van ruimtes onderling en dierbare spullen. We adviseren een herinrichting, en maken probleemgebieden inzichtelijk (denk aan wateradres, energiestromingen etc)
 • Persoonlijk karakter
  Je huis is vaak een weerspiegeling van je persoonlijke beleving. Je vult je eigen huis met je eigen energie. Het huis moet net zo puur zijn als goed en gezond eten.
 • Opruimplan
  Volgens oude Chinese filosofen is je huis een reflectie van je innerlijk. Daarom zorgt opruimen niet alleen voor een geordend huis, maar geeft het ook geestelijke ruimte.
  “Troep, rommel en rotzooi kunnen al je energie opslurpen, je huis is een reflectie is van jezelf. letterlijk zeggen de Chinezen: ‘Zoals je huis is,zo ben jij, en zoals jij bent, zo is je huis.’ Is het een rommeltje in je huis, dan vind je die wanorde ook terug in je innerlijk. Ga je je huis opruimen, dan merk je vanzelf dat je ook weer orde in je leven krijgt. Het is net als in de natuur: het oude moet eerst worden opgeruimd voor er iets nieuws kan groeien. Daarom is een geordende omgeving zo belangrijk.” Het klinkt misschien wat te eenvoudig: door je huis op te ruimen krijg je ook een opgeruimde geest. Bedenk dan eens wat de relatie is tussen je huis en je psyche: je huis moet een plek zijn waar je je kunt terugtrekken en ontspannen en waar je vrienden kunt ontvangen. Is het thuis een rommel, dan heb je minder zin om naar huis te gaan, want het betekent weer werk.
BEL ONS