Yoga Maticham

yoga maticham

Speciale Yoga vorm

De betekenis van yoga is ’samen verenigen’. Yoga brengt uw lichaam en geest in harmonie, dit noemen we totaalbalans. Yoga Maticham is een vorm van yoga die staat voor:

  • Meditatie
  • Aura
  • Totaalbalans
  • Inzicht
  • Chakra
  • Meridianen

Maticham Yoga is een dynamische yogavorm waarbij lichaamshoudingen (asana’s) van inspanning naar ontspanning zich afwisselen met ademhalingstechnieken (pranayama), klank (mantra’s) en handhoudingen (mudra’s). Afsluitend is er een meditatie met de aandacht bij een concentratiepunt, de ademhaling of een klank.
De oefeningen vergroten je bewustzijn en versterken je zenuwstelsel. Het houdt je
gezond en soepel en geeft je meer energie en ontspanning.
De levensenergie die in ons lichaam aanwezig is, wordt door de yoga oefeningen en meditatie ontwaakt.

Lichaamshoudingen (asana’s)

Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af en laten mede met de asana’s uw bloedcirculatie naar uw organen en klieren toenemen. Dit heeft een stimulerend en masserend effect op uw organen en klieren. Met zachtaardige rekoefeningen zullen uw lichaam en geest beter in evenwicht raken. Uw brein, ruggengraat, klieren en interne organen helpen we tevens te verjongen.

Ademhalingstechnieken (pranayama’s)

Een goede en diepe gerichte ademhaling helpt om extra zuurstof (prana) naar gebieden in uw lichaam te sturen die extra aandacht nodig hebben. Uw intelligentie en geheugen zullen worden verbeterd en afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Klanken (mantra’s)

Uw hersenen en chakra’s worden positief gestimuleerd door trillingen en klanken.

Handhoudingen (mudra’s)

Met specifieke handhoudingen kan een bepaald gevoel of situatie worden uitgedrukt of benadrukt. Een mudra kan helpen om de concentratie beter vast te houden en bevordert het doorstromen van energie.

Positieve gedachtes, visualisaties en verschillende meditatie technieken

Met gerichte concentratie op gewenste doelen kunt u de genezende geestelijke kracht die in u zit benutten. Hierdoor zal uw bewustzijn en uw zelfbegrip groeien. Maticham Yoga geeft u meer inzicht in uzelf en u blijft soepel en gezond. U zult meer energie krijgen en zult zich herboren voelen. Uw uitstraling of aura wordt krachtiger en uw leven zal meer in balans zijn.

BEL ONS