Omgaan met hooggevoeligheid

Een intenser gevoel als sleutel voor het leven

Vroeger was er bijna nooit sprake van hooggevoeligheid, in het bijzonder omdat mensen het aanzagen als een vorm van zwakte. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en worden mensen die hooggevoelig zijn er zich steeds vaker van bewust dat het eigenlijk niets meer of minder is dan een unieke gave. Heeft u ook te maken met hooggevoeligheid en wilt u graag leren hoe hier het maximaal mogelijke voordeel uit te halen? Dat kan bij Dharma Health in Eindhoven!

Welke eigenschappen kenmerken hooggevoeligheid?

Veel mensen die hooggevoelig zijn weten dit niet van zichzelf. Toch zijn er een aantal factoren die in deze richting kunnen wijzen. Wanneer u zich kunt vinden in één of meerdere van de onderstaande punten kan het in ieder geval geen kwaad om hier even verder op in te gaan. Hooggevoeligheid kan in ieder geval gekenmerkt worden door:

  • Een intenser gevoel en het bewust waarnemen van de stemmingen van mensen
  • Vaak haalt u meer uit een gesprek dan uitsluitend datgene wat wordt gezegd
  • De aanwezigheid van veel mensen heeft een wat beklemmende invloed op u
  • U bent een uitgesproken gevoelsmens
  • U heeft behoefte aan rust en vooral de nodige tijd voor uzelf
  • U voelt goed aan of mensen te vertrouwen zijn of niet
  • Een overprikkeling kan zich al snel uiten in irritatie of boosheid
  • U hecht veel waarde aan een standvastig ritme in uw leven

Hooggevoeligheid

Spirituele ontwikkeling

Er wordt vaak gezegd dat stilstaan gelijk is aan achteruitgaan. Dat klopt. Omwille van deze reden is het altijd erg belangrijk om een zekere spirituele ontwikkeling mee te maken in uw leven. Deze ontwikkeling komt echter niet vanzelf. De ene persoon is op dat vlak ook de andere niet. Daar waar veel mensen geen enkele moeite hebben om hun eigen spirituele ontwikkeling te realiseren is dat voor mensen met hooggevoeligheid bijvoorbeeld minder voor de hand liggend. Toch is het ook voor hen van cruciaal belang om deze ontwikkeling mee te maken. Indien u op dat vlak ondersteuning nodig heeft bieden wij u daar de perfecte oplossing voor. Uiteindelijk hebben onze therapieën dan ook als doel dat mensen met hooggevoeligheid dit niet aanzien als een vorm van zwakte, maar wel als een talent waar voordeel uit te halen valt.

Wij bieden u de perfecte ondersteuning!

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat mensen die hooggevoelig zijn het niet altijd even gemakkelijk hebben in het leven, in tegendeel. Omdat uw hooggevoeligheid te proberen onderdrukken zonde zou zijn hebben wij er voor gekozen om verschillende mogelijkheden in het leven te roepen om u te ondersteunen. Door middel van meditatie kunt u bijvoorbeeld perfect leren hoe uw hooggevoeligheid in het leven toe te passen. Indien u zich wat onzeker voelt door invloeden van buitenaf en u niet goed weet hoe hier weerwerk tegen te bieden of u te maken heeft met andere vragen of problemen, dan helpen wij van Dharma Health in Eindhoven u daar graag bij verder!

BEL ONS