Ontdek Maticham Yoga

Heeft u al eens gehoord van Maticham Yoga? Deze dynamische vorm van yoga bestaat uit lichaamshoudingen (asana’s) van inspanning naar ontspanning die afgewisseld worden met ademhalingstechnieken (pranayama), klanken (mantra’s) en handhoudingen (mudra’s). Elke yogasessie wordt afgesloten met een meditatie waarbij de aandacht wordt gericht op een bepaald concentratiepunt: de ademhaling of een klank. Wat deze vorm van yoga bijzonder maakt, is dat de oefeningen uw bewustzijn vergroten en uw zenuwstelsel versterken. Hierdoor zorgt Yoga Maticham ervoor dat u zich gezond, energiek en ontspannen voelt.

Hier richt Yoga Maticham zich op

De term ‘yoga’ betekent ’samen verenigen’. Het beoefenen van yoga brengt uw lichaam en geest in harmonie. De levensenergie in ons lichaam wordt door de oefeningen ontwaakt, waardoor een heerlijk gevoel van totaalbalans ontstaat. Yoga Maticham heeft aandacht voor de volgende punten:

 • Inzicht
 • Meditatie
 • Totaalbalans
 • Aura
 • Chakra
 • Meridianen

Elke oefening binnen deze yogavorm heeft betrekking op één of meerdere van de hierboven beschreven punten. Lees verder om deze oefeningen te ontdekken.

yoga maticham

Zo werkt Maticham Yoga

Yoga Maticham bestaat uit simpelweg gezegd uit 5 aspecten:

 1. Lichaamshoudingen (asana’s)
 2. Ademhalingstechnieken (pranayama’s)
 3. Klanken (mantra’s)
 4. Handhoudingen (mudra’s)
 5. Meditatie

Door bepaalde lichaamshoudingen aan te nemen, wisselt u ontspanning met inspanning zorgvuldig af. Hierdoor bevordert u uw bloedcirculatie in uw gehele lichaam. Dit werkt zowel masserend als stimulerend op onder andere uw organen. Ook behoren subtiele rekoefeningen bij dit onderdeel. Hierdoor raken uw lichaam en geest beter in evenwicht. De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat u extra zuurstof naar precies die gebieden in uw lichaam stuurt die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Ook helpt het afvalstoffen beter af te voeren. De klanken en trillingen op de achtergrond stimuleren uw chakra’s en hersenen. Door bepaalde handhoudingen aan te nemen realiseert u een betere concentratie en bevordert u het doorstromen van energie. Tot slot is er de meditatie. Door positieve gedachten en visualisaties op te roepen, groeit uw bewustzijn en zelfbegrip. Dit alles heeft als doel u in een totaalbalans te brengen.

Meld u aan voor een cursus Maticham Yoga

Bij Dharma Health geven we cursussen in Maticham Yoga. Bent u benieuwd wat deze yoga vorm voor uw lichaam en geest kan betekenen? Wenst u wat meer informatie over de bijbehorende oefeningen? Neem contact met ons op. Wij nemen u graag mee in de gebalanceerde, ontspannen en energieke wereld van Yoga Maticham.

BEL ONS