Teveel nadenken en vooral piekeren is een grote energievreter. Het kan ervoor zorgen dat je niet meer kan genieten van leuke dingen, je slaap verstoren, je werkprestaties ondermijnen en kunnen zelfs je vakantie ruïneren. Helaas heeft dit ook vaak te maken met angst(-aanvallen). Dit betekent dat teveel nadenken je niet alleen geestelijk verdrietig maakt maar je ook uitput. Als je dit verhaal herkent, weet je waarschijnlijk niet meer hoe je hier vanaf komt en hoe je weer kunt gaan leven. Zit je gevangen in je eigen gedachten?

Hoe heerlijk zal het zijn dat jij de baas bent over je eigen gedachten en je niet meer piekert maar vrij in het leven staat? Bevrijdt jezelf uit deze gevangenis. Voel je licht en onbelast.
Belangrijk om te weten dat het echt mogelijk is om je angst te overwinnen. Of je nou het probleem wilt overwinnen waarbij je teveel nadenkt over je relatie, je toekomst, of je gezondheid.
Wetenschappers weten tegenwoordig dat teveel nadenken de zelfde delen van de hersenen activeert die betrokken zijn bij angst.

Symptomen van teveel nadenken en tekenen van angst:
-Je kunt niet slapen. Als je probeert te slapen, kun je je geest niet uitschakelen, door zorgen of twijfels.
-Je gebruikt je eigen medicijnen. Onderzoeken over teveel nadenken suggereren dat je je kan keren naar drugs, alcohol, voedsel of andere externe manieren om je emoties te reguleren. Dit komt omdat je niet in staat bent om jezelf te kalmeren met behulp van je eigen interne bronnen.
-Je bent altijd moe. Dit kan door de slapeloosheid komen, of gewoon uit de constante cirkels van je gedachten.
-Je wilt alles controleren. Je probeert elk aspect van je leven te plannen, tot in het laatste detail. Dit is de enige manier waarop je je veilig voelt, maar het werkt nooit goed (omdat het onmogelijk is om alles te controleren).
-Je gedachte over mislukking. Je bent meestal een perfectionist en stelt je vaak voor hoe vreselijk het zou kunnen zijn om op welke manier dan ook te falen. Deze vrees voor mislukking verlamt je, waardoor je niet van je fouten kan te leren.
-Je bent bang voor de toekomst. In plaats van een uitdaging te ervaren van alles wat je nog moet bereiken en ervaren, ben je gevangen in je eigen angst, over wat er mis kan gaan.
-Je vertrouwt je eigen oordeel niet. Je denkt over alles 2x na, bijvoorbeeld over wat je aantrekt als je ergens heen gaat, wat je tegen iemand zegt en hoe je bij anderen overkomt.
-Je krijgt spanningshoofdpijn. Dit voelt als een strakke band rond je hoofd, en je kan ook pijn of stijfheid in je nek merken. Chronische spanning hoofdpijn is een teken dat je wanhopig een rust nodig hebt.

Wanneer je dit herkent, wordt het tijd om te stoppen met teveel nadenken.
Belaste gedachten overwinnen vereist een actieplan. Als je wilt stoppen met teveel nadenken, zijn er eenvoudige technieken die werken en een tweede natuur worden. Je kunt deze praktische oefeningen doen in combinatie met onze energiebehandelingen of cursus.
Overwin je angst en teveel nadenken en ga leven.