Bij behoefte aan meditatie

Meditatie is dé oplossing tegen een burn-out, overspannen gevoelens en stress. Om mediteren zo toegankelijk mogelijk te maken, heeft een bedrijf recent een meditatie-app op de markt gebracht. Zet uw smartphone aan, sluit er een koptelefoon op aan en start de app. Een zachte stemt zou er vervolgens voor moeten zorgen dat u rust in uw hoofd krijgt. De stem commandeert u onder andere rustig adem te halen en uw gedachten te verzetten. Wij informeren u in dit blog graag over wat wij denken van zo’n meditatie-app.

Het doel van meditatie

Mediteren heeft als doel rust in je hoofd te krijgen. Zo realiseert u balans in uw lichaam en geest. Dit heeft een positieve werking op uw functioneren, gemoedstoestand en algehele zijn. Hiervoor is het belangrijk dat u zelf naar uw eigen intuïtie luistert. Natuurlijk is het fijn als u bij het begin van bijvoorbeeld een meditatie cursus wat op weg wordt geholpen door een therapeut. Maar na verloop van tijd is het toch echt de bedoeling dat u uzelf in rust en balans kunt brengen.

Daar zit volgens ons dan ook het gevaar van zo’n app in. Voortdurend wordt u verteld hoe te ademen, hoe te denken en hoe om te gaan met stress. Zo leert u er zelf niets van en blijft u afhankelijk van een ander. Een digitaal ander nota bene. Lees snel verder wat u beter kunt doen, als u wilt leren te mediteren.

Ons aanbod in meditatie

Het belang van persoonlijke coaching op het gebied van mediteren, is dat per persoon afgestemd kan worden welke behandelmethode het beste past. Er zijn namelijk verschillende manieren om het mediteren meester te worden. Zo kunt u deelnemen aan een mantra- of chakrameditatie, maar ook mindful in het leven leren staan kan erg geschikt zijn. Ook bieden wij u graag technieken voor een betere concentratie, assertiviteit en omgaan met emoties en stress. U ziet, voor elk specifiek probleem hebben wij een specifieke oplossing. Neem contact met ons op als u wilt weten wat het beste bij uw situatie past.

Kies voor persoonlijke meditatie in plaats van een app

Bent u er inmiddels ook van overtuigd dat écht mediteren veel verder gaat dan luisteren naar een rustgevende stem? Trap dan niet in zo’n modern trucje als de meditatie-app. Meld u aan voor een echte persoonlijke cursus. Zo wordt u stukken efficiënter en gezonder naar een betere balans geholpen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze behandelingen, cursussen en consulten in meditatie.

BEL ONS