Wat is slow living?

Langzaam leven is iets anders dan luieren of lui zijn. Slow living is de nieuwe lifestyle om te onthaasten. We zijn tegenwoordig gewend om dagelijkse activiteiten steeds sneller te doen. Zo willen we op werk, school en sportief gebied steeds meer bereiken. Tegelijkertijd zijn we aan het multitasken door continue gebruik te maken van allerlei digitale apparaten als smartphones, tablets, tv en laptops. Tijd voor rust en echte ontspanning hebben we niet meer. We zijn het inmiddels verleerd om ergens ‘de tijd voor te nemen’. Hoog tijd om er een lagere versnelling in te gooien en eens aan de handrem te trekken. Het leven is het waard om in volle teugen geleefd te worden. Wanneer maakte je een wandeling in de natuur, wanneer zat je een uur op een bankje in de zon te niksen zonder muziek in je oren? De dwang tot ‘permanente bereikbaarheid’ en multitasken zet je de hele dag in een stresspositie. Weg met de ‘hoe sneller, hoe beter’-mentaliteit. Tijd voor meer tijd!

Neem vaker een pauze

Neem af en toe een kleine pauze voor meer ontspanning en beweging. Maak een wandeling, ga sporten, lees een boek of doe gewoon niks.

Loop eens een stap langzamer

Neem af en toe de tijd om minder te haasten. Maak een praatje als je in de rij voor de kassa staat in plaats van zenuwachtig op je horloge te kijken.

Neem de tijd voor je maaltijden

Gehaast schrokken is slecht voor je spijsvertering. Geniet van je eten en gebruik het als een aangename dagelijkse pauze.

Wees bewust van je ademhaling

Adem bewust diep in en uit. Probeer je buikademhaling te stimuleren. Het lichaam ontspant automatisch, je bloeddruk daalt en het vermindert stress.

Kies voor slow food

Kook zelf je eigen maaltijd en kies niet altijd voor fast food. Neem de tijd om het eten voor te bereiden met ‘goede’ ingrediënten en de tijd nemen om te proeven, ruiken en te kijken.

Doe een een powernap

Een kort tussendoor-dutje maakt je productiever en laadt je accu weer op.

Socializen

Neem weer eens de tijd voor een gesprek, small talk met vrienden, bijkletsen met de kinderen.

Cursus yoga of meditatie voor nog meer rust

Wil jij nog meer rust brengen in je leven? Meditatie is ideaal om te leren aandachtig en bewust te zijn van de alledaagse activiteiten. Yoga is ideaal voor zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning en ook nog goed voor de spieren. Neem een kijkje op onze yoga pagina en meditatie pagina voor meer informatie.

BEL ONS