Meer rust en ontspanning nodig? Start met mediteren!

Denk je er al een tijd over na om te gaan mediteren? Maar heb je het te druk? Start dan juist met mediteren. Mediteren is niet moeilijk en hoeft maar 5 minuten tijd te kosten. Juist in ons drukke leven willen we meer rust in ons hoofd. Meditatie is een goede training voor je mind. Maar wat is meditatie precies? Meditatie is een techniek voor innerlijke rust van zowel je lichaam als geest. Het heeft veel gezondheidsvoordelen die een positief effect zullen hebben op je leven. Benieuwd wat meditatie voor jou kan betekenen en welke soorten er zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie over mediteren.

Dit zijn de voordelen van mediteren

Meditatie heeft een positieve invloed op je leven. Voor veel bekende klachten als slaapproblemen, concentratieproblemen, stress en depressies is meditatie dan ook een hele goede oplossing. Naarmate je het langer doet, zul je deze voordelen ervaren:

  • Minder stress
  • Emotioneel meer in balans
  • Betere concentratie
  • Betere slaapkwaliteit

 

Hoe leer je te mediteren?

Veel mensen willen beginnen met mediteren, maar weten niet hoe. Ook wordt vaak het excuus gebruikt dat we er te druk voor zijn. Begin daarom rustig met 5 minuten of minder. Lukt dit naar verloop van de tijd goed? Maak er dan 10 minuten en uiteindelijk een kwartier tot 20 minuten van. Het beste moment is ‘s ochtends of ‘s avonds voordat je gaat slapen. ‘s Ochtends is zelfs nog beter, omdat je nog geen overvolle gedachten hebt van stressvolle zaken van je (werk)dag. Voorkom dat er niets van komt door op vaste tijden te mediteren. Ga ook altijd zitten in een comfortabele houding, zoals een kleermakerszit. Mediteren zal in het begin niet altijd makkelijk zijn. Zeker als je niet gewend bent om stil te zitten. Er zullen in het begin misschien ook veel gedachten opkomen waardoor je je onrustig voelt. Uiteindelijk leer om je om gedachten te laten komen en gaan. Om rustig te blijven is het goed om je in het begin te focussen op je ademhaling en deze eventueel te tellen bij elke ademhaling.

Dit is ons aanbod in meditatievormen

Heb je een specifiek probleem welke je wilt verhelpen met meditatie? Er zijn diverse meditatietechnieken die wij behandelen. Er zit geen niveau aan verbonden, het gaat er vooral om wat jij persoonlijk wilt bereiken. Pieker je en wil je je gedachten tot rust laten komen? Dan kan mantra meditatie een oplossing zijn. Beter leren omgaan met stress en emoties? Een training mindfulness kan je hierbij helpen. Bij deze techniek gaat het veel om zelfreflectie, waarbij zowel het lichaam als de geest wordt getraind. Bewust aanwezig zijn in het huidige moment staat hierbij centraal. Advies nodig over wat het beste past bij uw situatie? Neem dan contact met ons op.