Hoofdpijn kan op de meest vervelendste momenten toeslaan en je komt er helaas niet altijd even makkelijk vanaf, vooral wanneer je niet precies weet waar het vandaan komt. Hoofdpijn kan vele verschillende oorzaken hebben.

Oorzaken
De meest voorkomende oorzaken zijn stress, spanning en een slechte houding. Dit wordt ook spanningshoofdpijn genoemd. Een massage kan hier gelukkig al veel bij helpen. Door bepaalde ontspanningsoefeningen te doen en je te focussen op de ademhaling en op je eigen lichaam kan je de pijn in je hoofd flink verzachten. Een goede lichaamshouding is enorm belangrijk en nog een oorzaak van spanningshoofdpijn. Als de rug en schouders niet comfortabel kunnen rusten ontstaat er spanning en pijn. Zorg dus tijdens je kantoorbaan voor een goede lichaamshouding. Ook angst kan een oorzaak zijn. Als je continu alert bent, bouwt er in het lichaam een spanning op en komt er adrenaline vrij wat kan zorgen voor lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn. Het liefst wil je de aanhoudende hoofdpijn natuurlijk voorkomen. Een dagboek kan hierbij helpen. Door al de hoofdpijnen op te schrijven in dit dagboek kun je kijken of er een patroon te herkennen is. Is het zo dat je hoofdpijn krijgt als je stress op werk ervaart, of wanneer je in een ander ritme komt? Dit kun je gemakkelijk herkennen wanneer je een gedetailleerd dagboek bijhoudt. In het algemeen kan voldoende frisse lucht, rust en regelmaat en voldoende ontspanning helpen om hoofdpijn te voorkomen. Blijf niet rondlopen met aanhoudende hoofdpijn. Aanhoudende hoofdpijn lang uiteindelijk leiden tot overspannenheid, burn-out of depressie. Lees meer over de ervaringen van lotgenoten die kampen met aanhoudende hoofdpijn.

Ontspanningsoefeningen
Hoewel hoofdpijn erg vervelend kan zijn, zijn er ook dingen die je zelf kunt proberen om de pijn te verlichten. Probeer een rustige omgeving voor jezelf te creëren waarin je de spanning even kunt laten voor wat het is en waarin je jezelf totaal kan ontspannen. Leg je telefoon even weg en zet de tv uit. Rustgevende muziek kan helpen om de ontspanning te bevorderen. Adem rustig in en uit en gun je lichaam de rust die het nodig heeft. In drukke periodes kan het misschien lastig zijn om dit soort momenten toe te laten. Een planning kan ervoor zorgen dat jouw lichaam echt tot rust kan komen in alle drukte van de wereld om ons heen.

Maak een afspraak
Lukt het niet om zelf te ontspannen? Maak nu een afspraak en ervaar hoe wij jou kunnen helpen met je aanhoudende hoofdpijn. Tijdens onze energetische behandeling kijken we waar de aanhoudende hoofdpijn precies vandaan komt. We pakken de oorzaak aan en werken aan een goede energiedoorstroming zodat je klachten duidelijk zullen verminderen. Daarnaast kijken we samen met jou naar een blijvende vermindering van klachten door de achterliggende oorzaak aan te pakken. Tijdens een natuurgeneeskundig consult kun je gebruik maken van een massage, geven wij voedingstips, ontspanningsoefeningen en is het mogelijk om terugkerende coaching gesprekken te laten plaatsvinden. Heb je vragen over de behandeling of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@dharma-health.nl.